Voedselintolerantie test

Hormonen in balans voedselintolerantietest

Ik bied de mogelijkheid om je te laten testen op voedselintoleranties/voedselovergevoeligheden! Dit is een vertraagde “allergische” reactie op voedsel en wordt daarom ook een voedselallergie type III genoemd. Hierbij worden IgG antistoffen geproduceerd door het immuunsysteem. Dit kan leiden tot allerlei (laaggradige) ontstekingen en klachten.

Heb jij er wel eens bij stilgestaan dat bepaalde voeding jouw klachten kan veroorzaken of verergeren? 

  • Heb jij chronische klachten of een chronische aandoening?
  • Heb jij overgewicht en lukt het maar niet om af te vallen, wat je ook doet?
  • Heb jij een auto-immuunziekte?
  • Heb je maag- en/of darmklachten, zoals PDS, buikpijn, winderigheid, maagzuur, opgeblazen gevoel?
  • Heb je huidklachten, zoals eczeem, psoriasis, acne?
  • Heb je astma of allergieën?
  • Heb je Colitis Ulcerosa of de ziekte van Crohn?


Dan raad ik deze test aan. Deze test is de moeite waard als je op een eenvoudige en snelle wijze erachter wilt komen welke voedingsmiddelen klachten bij jou veroorzaken of verergeren. Het bespaart je veel tijd en moeite ten opzichte van een eliminatiedieet.

De darmflora uit balans

Ik zie vaak dat de darmflora uit balans is bij chronische klachten en aandoeningen. Met voeding kan je de darmflora beïnvloeden. Ik zie dan ook geregeld verbetering in de algehele gezondheid wanneer er juiste voedingsaanpassingen worden gemaakt. De laatste tijd komen er ook steeds meer wetenschappelijke bewijzen over het verband tussen de darmflora en chronische klachten of aandoeningen. 


Bepaalde voeding kan de klachten verergeren, maar ook verminderen en soms zelfs laten verdwijnen. Vaak heb je niet eens door dat bepaalde voeding de klachten veroorzaakt of verergert. Bij een vertraagde voedselallergie is het namelijk typerend dat de symptomen vaak pas na enkele uren of zelfs dagen na het innemen van een “trigger food” optreden. Dit wordt in de volksmond een voedselintolerantie genoemd, maar het gaat geregeld om een voedselovergevoeligheid. Vaak worden deze twee door elkaar gehaald.

De darmflora kan je weer in balans brengen door enerzijds voeding te eten dat goed is voor de darmflora en anderzijds door voeding te mijden waar je intolerant of gevoelig voor bent. 


Hoe identificeer je deze “trigger foods”: eliminatiedieet versus bloedtest.

Je kan ze identificeren door een eliminatiedieet te doen. Het voordeel van een eliminatiedieet is dat het betrouwbaarheidsgehalte zeer hoog is. Het nadeel is dat het minstens 6 weken duurt. Het wordt als intensief ervaren, omdat je voor minstens 2 weken heel veel voedingsmiddelen moet mijden die in het algemeen een reactie uit zouden kunnen lokken. Daarna moet je iedere drie dagen een nieuw voedingsmiddel herintroduceren om na te gaan welk voedingsmiddel klachten geeft. Dit doe je totdat je alle voedingsmiddelen hebt gehad. Hierbij is begeleiding een must. Deze begeleiding kan ik jou ook bieden.


Gelukkig is er nog een methode: de voedselintolerantie test! Bij deze bloedtest worden de IgG antistoffen door middel van een elisa gemeten. De productie van IgG antistoffen door het immuunsysteem is een reactie van het lichaam op schadelijke stoffen (in dit geval onschuldige voedingsdeeltjes in de bloedbaan). Dit kan leiden tot allerlei (laaggradige) ontstekingen en klachten.

De voordelen van deze IgG-voedingsallergie type III bloedtest zijn: het kost jou veel minder tijd en moeite om erachter te komen wat jouw “trigger foods” zijn. Het betrouwbaarheidsgehalte van deze test is hoog, maar iets lager dan het eliminatiedieet. De lichamelijke reacties en symptomen blijven altijd het meest betrouwbaar.


Prijzen:


Houd er rekening mee dat ik jou minstens 1 maal moet zien om bloed af te nemen middels een vingerprik en voor het bespreken van de uitslag. Dit kost €35,-.

ImuPro screen (22 IgG voedingsmiddelen) :€62,-
De ImuPro Screening is een snelle, kleine check op een voedselovergevoeligheid oftewel voedselintolerantie test * van 22 IgG voedingsmiddelen.

ImuPro screen+ (44 IgG voedingsmiddelen) €114,-
De ImuPro Screen+ is een betrouwbare voedingsintolerantie test *van 44 voedingsmiddelen.

ImuPro basic of vegetarisch (90 voedingsmiddelen): €189,-
ImuPro Basic is een zeer betrouwbare voedselintolerantie test (aanrader). Je ontvangt een boek met gedetailleerde voeding waarbij de verhoogde IgG-antistoffen zijn aangetoond.
en een rapport met reactiesterkte op voedselallergenen. Klik hier voor een voorbeeld rapport. Aan de hand van dit rapport stellen we samen een voedingspatroon vast, jouw bouwstenen voor een gezonder leven.

Je hebt de mogelijkheid om binnen 3 maanden deze test te upgraden naar ImuPro complete. Je betaalt dan het verschil tussen deze 2 testen.

ImuPro complete (270 IgG voedingsmiddelen) : €452,- 

ImuPro Complete is de voedselintolerantie test op maar liefst 270 soorten voedselallergenen. In deze test worden naast de 90 allergenen van de ImuPro Basic ook getest op de alternatieve voedingsallergenen. Ook worden hier regio-specifieke voedingsmiddelen getest verder een groot aantal specerijen en kruiden, thee, koffie en wijn. Maar ook verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddelen worden onderzocht.

Klik hier voor de brochure. In de brochure vindt je informatie over de voedingsmiddelen waarop je getest wordt per testsoort.

ImuPro is gebaseerd op 3 principes:

  • Vermijden van voedingsmiddelen met een positieve reactie
  • Roteren/variëren met de voedingsmiddelen van uw nieuwe eetpatroon
  • Herintroductie, na een bepaalde periode, van de vermeden voedingsmiddelen in uw eetpatroon.